ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ

09 Οκτωβρίου 2017

Σε επικείμενη συνάντηση, προγραμματισμένη για τις 11 Οκτωβρίου 2017, θα επικαιροποιηθεί η εμβολιαστική κατάσταση ΟΛΟΥ του προσωπικού της ομάδας «ΕΛΕΥΘΩ» όσον αφορά στη νόσο της Ιλαράς. Ταυτόχρονα θα διενεργηθεί ενημέρωση και συνταγογράφηση για τον εποχιακό εμβολιασμό της γρίππης.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ στην χώρα μας ενδημεί επιδημία Ιλαράς με επιβεβαιωμένα πάνω από 200 κρούσματα.  Η επιδημία αυτή οφείλεται σε ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού που παραμένει μη ή ατελώς εμβολιασμένο κατά της νόσου.

Όλοι επαγγελματίες υγείας ( Ιατροί –  Μαιευτές/ Μαίες – Νοσηλευτές κ.τ.λ.) ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και η εμβολιαστική τους κατάσταση οφείλει να είναι άρτια. Με την πρωτοβουλία της η Πολυκλινική ΕΛΕΥΘΩ, επιβεβαιώνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της, τόσο για την κατάσταση της υγείας των λειτουργών της, όσο και για την διασφάλιση των ασθενών που εξυπηρετεί.

Η κίνηση αυτή αποτελεί επίσης μία απόδειξη της στάσης μας απέναντι στο αντι – εμβολιαστικό κίνημα, που συχνά παραπληροφορεί και ενίοτε παραπλανεί τους γονείς.  Καλούμε όλους τους γονείς να ενημερωθούν από αξιόπιστες πηγές. Στα πλαίσια της ενημέρωσης αυτής οι παιδίατροι της κλινικής είναι στην διάθεση του κοινού για περαιτέρω πληροφορίες.