Ευρετήριο Ιατρών - Συνεργατών

Δρ Αργυρούδης Ιωάννης MD-PhD

Ημερομηνία γέννησης: 05/10/1949
Ειδικότητα: Γυναικολόγος - Μαιευτήρας
Θέση: Διευθυντής
Πλήρες Βιογραφικό:

Γεννήθηκε την 05/10/1949 και τελείωσε την στοιχειώδη εκπαίδευσή του στο 1ο Λύκειο Αρρένων Καβάλας τον Ιούνιο του 1967. Τον ίδιο χρόνο και μετά από επιτυχείς εισαγωγικές εξετάσεις εισήλθε στην Ιατρική Αθηνών από την οποία και έλαβε πτυχίο με βαθμό “Λίαν Καλώς” τον Ιούνιο του 1973.

 Υπηρέτησε ως αξιωματικός Υγειονομικού στο Νομό Σερρών και απολύθηκε το Δεκέμβριο του 1974 όποτε και διορίστηκε εκτελώντας την υποχρεωτική του υπηρεσία Υπαίθρου στο Αγροτικό Ιατρείο του Πυργίου Χίου. Μετά από ένα έτος διορίστηκε στην Α΄ Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου “Αγία Όλγα ” Αττικής όπου και εκπαιδεύτηκε επί τρία έτη στην Χειρουργική. Ακολούθως διορίστηκε στο Μαιευτήριο “Μαρίκα Ηλιάδη ” ( Έλενας ) όπου και εξειδικεύτηκε στη Μαιευτική και Γυναικολογία ενώ συγχρόνως έλαβε το Διδακτορικό του με άριστα μετά από πρωτότυπη και παγκοσμίως δημοσιευμένη πειραματική εργασία.

Ακολούθως μετακόμισε στη Χίο όπου από το 1981 διατηρεί Μαιευτική- Γυναικολογική Κλινική πλήρως εξοπλισμένη με τεχνολογία αιχμής εκτελών άνω των 10000 τοκετών και άνω των 1000 μεγάλων επεμβάσεων εκτός των μικρών και μεσαίων. 

Έχει δημοσιεύσει σε διεθνή περιοδικά 17 εργασίες και αρκετές άλλες σε Ελλάδα και τοπικό τύπο. 

Έχει διατελέσει επί δύο τριετίες, μετά από εκλογή, γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Χίου όπως και Αντιπρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Χίου. Από το 2003 είναι ιδρυτικό στέλεχος και πρόεδρος της ΕΝΕΛΙΑ ( Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Χίου). Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών.

Διαμένει στη Χίο παντρεμένος με την Αγλαΐα Βορριά και έχει τέσσερα παιδιά.