Ευρετήριο Ιατρών - Συνεργατών

Δρ Γεωργαντής Γεώργιος MD-PhD

Ημερομηνία γέννησης: 22/02/1976
Ειδικότητα: Γενικός Χειρουργός
Θέση: Εξωτερικός Συνεργάτης
Πλήρες Βιογραφικό:

Γεννήθηκε στη Χίο όπου περάτωσε τις λυκειακές του σπουδές στο 1ο Γενικό Λύκειο Χίου. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ το 2003. Αφού εκπλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία και την υπηρεσία υπαίθρου διορίστηκε ως ειδικευόμενος χειρουργός το 2007 στην Α' Xειρουργική Kλινική του ΑΠΘ στο ΓΝ Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης. Στα πλαίσια της ειδικότητας παρακολούθησε κατ'επιλογήν 2 εξάμηνα αγγειοχειρουργικής και χειρουργικής Θώρακος αντίστοιχα. Ειδικότητα Χειρουργικής έλαβε το 2012 κατόπιν επιτυχούς δοκιμασίας εξετάσεων.

Έλαβε τον τίτλο του Διδάκτωρος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με εργασία στην συσχέτιση των λοιμώξεων του HPV και του καρκίνου του Οισοφάγου. Παρακολούθησε και συμμετείχε σε συνέδρια με ανακοινώσεις και ασχολήθηκε με τη συγγραφή εργασίων.

Παράλληλα κατά την εκπαίδευση του παρακολούθησε και συμμετείχε στις εργασίες

1)από 17/10/2011-7/12/2011 στο Rochester Medical Center NY USA
2)από 1/5/2012-4/6/2012 στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΓΝΘ Παπαγεωργίου

Συμμετείχε σε εκπαιδευτικά σεμινάρια λαπαροσκοπικής χειρουργικής στην Αγγλία (Royal College of Surgeons) και στη Ελλάδα καθώς και σε σεμινάρια χειρουργικής μαστού και παρεντερικής διατροφής. Επίσης έχει πιστοποιηθεί στο ΑTLS.

Συμμετέχει ως διδάσκων στο εργαστήριο κλινικών δεξιοτήτων της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ(2007-2008) καθώς και σε διεξαγωγή φαρμακευτικών πρωτοκόλλων. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στην Α' Χειρουργική Κλινική ΑΠΘ από το 2012.

Τα πεδία δραστηριότητας του είναι

1)Χειρουργική ογκολογία
2)Λαπαροσκοπική Χειρουργική
3)Παθήσεις μαστού –ενδοκρινών αδένων
4)Παθήσεις πεπτικού(παχεος εντερου-πρωκτου-στομάχου-ήπατος –χοληφόρων-παγκρέατος,λεπτού εντέρου)
5)Καλοήθεις παθήσεις(κήλες- δερματικές βλάβες)

Συμμετέχει ενεργά στο ελληνικό τμήμα του Ιnternational College of Surgeons.