Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα

ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ: λειτουργεί από το 2010 και είναι εξοπλισμένο με ακτινοδιαγνωστικά μηχανήματα τελευταίας γενιάς,  που με μειωμένη ακτινοβολία και με ψηφιακή τεχνολογία εξασφαλίζουν γρήγορες ταχύτητες τόσο στη διεξαγωγή της εξέτασης όσο και στην έκβαση των αποτελεσμάτων. Το πρόγραμμα εσωτερικού ελέγχου λειτουργίας, επιβάλει τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των εξετάσεων, τη μείωση των επαναλήψεων των άσκοπων εξετάσεων και της αναμονής των ασθενών.

 Η κλινική είναι εξοπλισμένη με ένα ψηφιακό ακτινοσκοπικό μηχάνημα (VILLA – APOLLO DIGITAL) που επιτρέπει τη διενέργεια ΟΛΩΝ των ακτινογραφιών και επίσης εξετάσεων ακτινοσκόπισης όπως : Διάβαση λεπτού και παχέος εντέρου, Βαριούχο γεύμα, Πυελογραφίες και Υστεροσαλπιγγογραφίες.

 Επίσης με το τελευταίας γενεάς τομογράφο GE LUNAR DPX,  είναι εφικτή η μέτρηση οστικής πυκνότητας οσφυϊκής μοίρας, σπονδυλικής στήλης, ισχίου και πηχεοκαρπικής. Επίσης γίνεται καθορισμός σύστασης ανθρωπίνου σώματος – λιπομέτρηση.  

Τέλος το τμήμα ειναι εξοπλισμένο με  τον Αξονικό  τομογράφο uCT 528 (80 τομών)  και έτος κατασκευής 2022 για την διενέργεια αξονικών τομογραφιών, πρόκειται για ένα μηχάνημα προηγμένης τεχνολογίας  που ενισχύει την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα των συνηθισμένων πρακτικών

Το τμήμα είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ.

 Τα ωράρια κανονικής λειτουργίας του εργαστηρίου είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή  από τις 9:00 εως τις 14:00 και από τις 15:00 έως τις 19:30 πλήν απογευμάτων Τετάρτης και Παρασκευής και κατόπιν ραντεβού.

 Το Ακτινολογικό τμήμα καλύπτει ΟΛΑ τα επείγοντα περιστατικά κατόπιν συνεννοήσεως με τον εκάστοτε θεράποντα ιατρό.

Συνεργάτες Τομέα

ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ MD

Ακτινοδιαγνώστης - Ακτινολόγος