Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα

ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ: λειτουργεί από το 2010 και είναι εξοπλισμένο με ακτινοδιαγνωστικά μηχανήματα τελευταίας γενιάς,  που με μειωμένη ακτινοβολία και με ψηφιακή τεχνολογία εξασφαλίζουν γρήγορες ταχύτητες τόσο στη διεξαγωγή της εξέτασης όσο και στην έκβαση των αποτελεσμάτων. Το πρόγραμμα εσωτερικού ελέγχου λειτουργίας, επιβάλει τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των εξετάσεων, τη μείωση των επαναλήψεων των άσκοπων εξετάσεων και της αναμονής των ασθενών.

 Η κλινική είναι εξοπλισμένη με ένα ψηφιακό ακτινοσκοπικό μηχάνημα (VILLA – APOLLO DIGITAL) που επιτρέπει τη διενέργεια ΟΛΩΝ των ακτινογραφιών και επίσης εξετάσεων ακτινοσκόπισης όπως : Διάβαση λεπτού και παχέος εντέρου, Βαριούχο γεύμα, Πυελογραφίες και Υστεροσαλπιγγογραφίες.

 Ο Ψηφιακός Μαστογράφος (GE SENOGRAPH ESSENTIAL) τελευταίας γενεάς, επιτρέπει τη διενέργεια ψηφιακής μαστογραφίας με μειωμένη ακτινοβολία κατά 10 φορές ενώ βελτιώνει την ανάλυση και κάνει ορατές βλάβες από 3 χιλιοστά του εκατοστού σε διάμετρο. Επιτρέπει επίσης την τοποθέτηση οδηγού σύρματος Hook, για τη βιοψία μη ψηλαφητών βλαβών.

 Το τμήμα Υπερηχογραφικών Μελετών είναι εξοπλισμένο με τον Υπερηχοτομογράφο GE LOGIQ7, επιτρέπει τη διενέργεια υπερηχογραφικού ελέγχου άνω και κάτω κοιλίας, θυρεοειδούς, Ισχύων νεογνών, βατότητας αγγείων Doppler Triplex,  άνω, κάτω άκρου, καρωτίδων και κεντρικών αγγείων.

 Τέλος με το τελευταίας γενεάς τομογράφο GE LUNAR DPX,  είναι εφικτή η μέτρηση οστικής πυκνότητας οσφυϊκής μοίρας, σπονδυλικής στήλης, ισχίου και πηχεοκαρπικής. Επίσης γίνεται καθορισμός σύστασης ανθρωπίνου σώματος – λιπομέτρηση.  

 Τα ωράρια κανονικής λειτουργίας του εργαστηρίου είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή  από τις 9:00 εως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 20:00 πλήν απογευμάτων τετάρτης και κατόπιν ραντεβού.

 Το Ακτινολογικό τμήμα καλύπτει ΟΛΑ τα επείγοντα περιστατικά κατόπιν συνεννοήσεως με τον εκάστοτε θεράποντα ιατρό.

Συνεργάτες Τομέα

ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ MD

Ακτινοδιαγνώστης - Ακτινολόγος