Μαιευτικός τομέας

Ο Μαιευτικός Τομέας, είναι εδραιωμένος από το 1980, και έχει να επιδείξει μία σειρά από επιτεύγματα: π.χ. το πρώτο υπερηχογράφημα στο βόρειο αιγαίο (Βλέπε Ιστορική Αναδρομή).

Δίνει βάρος στον Φυσιολογικό Τοκετό, και συστρατεύεται με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα ποσοστά καισαρικών τομών. Με την επιμονή και την ιδιαίτερη αφοσίωση του ιδρυτή της κλινικής  Δρ Ι.Αργυρούδη, μπορούμε να παραθέσουμε εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία 35ετίας: Επί συνόλου 10000 γεννήσεων, συνολικό ποσοστό καισαρικών τομών μικρότερο του 15 %.  

Περιλαμβάνονται σειρές φυσιολογικών τοκετών με ισχιακή προβολή αλλά και φυσιολογικών τοκετών διδύμων κυήσεων. Η κλινική είναι εξοπλισμένη με διάφορα τεχνικά μέσα που κάνουν εφικτούς επεμβατικούς τοκετούς (Αναρροφητικές Συκίες – Εμβρυουλκούς) και το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της έχει φέρει εις πέρας μεγάλο αριθμό τέτοιων υποβοηθούμενων τοκετών , με ασφάλεια.

Οι περισσότεροι φυσιολογικοί τοκετοί γίνονται υπό επισκληρίδιο αναισθησία (80%)  και είναι πραγματικά ανώδυνοι. Όλοι οι λειτουργοί υγείας μας, δίνουν σημαντική βάση στην ανατομική και λειτουργική επιδιόρθωση των περινεϊκών βλαβών. Οι ειδικά εκπαιδευμένες μαίες παραδίδουν μαθήματα ψυχοπροφύλακτικής προετοιμασίας τοκετού, και ενισχύουν τις μητέρες ενεργά στο να θηλάσουν αν δεν υπάρχουν αντενδείξεις.

Οι καισαρικές τομές γίνονται σχεδόν αποκλειστικά υπό ραχιαία αναισθησία και με αυτόν τον τρόπο η μητέρα μπορεί να βιώσει την πρώτη ανάσα και το πρώτο κλάμα του παιδιού της. Οι μηχανισμοί εσωτερικού ελέγχου διασφαλίζουν τη συνεχιζόμενη βελτίωση της παροχής υπηρεσιών μας.

Το νοσηλευτικό προσωπικό και οι μαίες μας είναι έμπειρες, και βρίσκονται στο πλευρό των γυναικών για να τις βοηθήσουν σε κάθε σημαντικό βήμα της ζωής τους. Όλοι οι λειτουργοί διακρίνονται από ευγένεια και προθυμία να βοηθήσουν όσο καλύτερα μπορούν. Οι ιατροί μας, με την ευγενή τους άμιλλα, την καλή γνώση της ειδικότητας, και την σωστή συνεργασία τους, ανεβάζουν το επίπεδο της επιστήμης αλλά και της παροχής υπηρεσιών.

 Η δραστηριότητα μας αναπτύσσεται σε 3 ανεξάρτητες αίθουσες τοκετού και 3 χειρουργικές αίθουσες εξοπλισμένες με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Συνεργάτες Τομέα

Δρ Αργυρούδης Ιωάννης MD-PhD

Γυναικολόγος - Μαιευτήρας

Δρ Κουμπής Χρυσοβαλάντης MD-PhD Ταγματάρχης Ιατρός Ε.Σ.

Γυναικολόγος - Μαιευτήρας

MUDr Θεοδόσης Αργυρούδης

Γυναικολόγος - Μαιευτήρας

Μπαλακιτσας Νικόλαος MD

Γυναικολόγος - Μαιευτήρας

ΚΟΖΙΚΟΠΟΥΛΟΥ I. ΚΑΤΕΡΙΝΑ M.D.

Γυναικολόγος - Μαιευτήρας